Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Πρακτικές καθαρισμού της αύρας και της γραμμής του τόξου
Σε αυτή την ανάρτηση θα μοιραστώ κάποιες πρακτικές για :
  • την κάθαρση της γραμμής του τόξου (από την παράδοση της Kundalini Yoga),
  • τον καθαρισμό της αύρας,
  • το κόψιμο των ενεργειακών σχοινιών.


Όλες οι πρακτικές είναι απλές και μπορούν να πραγματοποιηθούν από κάθε άνθρωπο, ακόμα και αν δεν έχει ασχοληθεί καθόλου στο παρελθόν με τέτοιες πρακτικές.
Διαλογισμός «Wahe Guru Wahe Jio»
 για την κάθαρση της γραμμής του τόξου
(για τη γραμμή του τόξου μπορείτε να δείτε
 την ανάρτηση αυτή).


Εξήγηση του μάντρα:
Wa : έκσταση
he : εδώ και τώρα
Gu : σκοτάδι
ru : φως
Jio : ψυχή

Σε ελεύθερη μετάφραση: «Είμαι σε έκσταση εδώ και τώρα, καθώς η ψυχή μου κινείται από το σκοτάδι, στο φως (από την άγνοια, στη σοφία).


Καθίστε σε μια βολική στάση με την σπονδυλική στήλη σας ίσια. Οι παλάμες ανοιχτές πάνω στα πόδια σας και κοιτάνε προς τα πάνω.
Η κίνηση των χεριών πάει ως εξής:
Φέρνετε τα χέρια σας επάνω και στη συνέχεια πίσω από το κεφάλι, τεντώνοντας τα χέρια όσο πιο πάνω από τους ώμους μπορείτε. Φανταστείτε το σαν να παίρνετε νερό και το ρίχνετε μέσα στη γραμμή του τόξου σας, πάνω από τους ώμους, με μια κίνηση των καρπών. Η κίνηση είναι απαλή και χαριτωμένη.
Στο τέλος της πρακτικής παίρνετε μια βαθιά εισπνοή, τεντώνετε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι όσο το δυνατόν περισσότερο. Κρατάτε την αναπνοή σας για 10-15 δευτερόλεπτα και έπειτα εκπνέετε. Επαναλαμβάνετε 3 φορές. Έπειτα χαλαρώνετε.
Αρχίζετε με 3-11 λεπτά την ημέρα και αυξάνετε σταδιακά. Το ιδανικό είναι 31 λεπτά.

Στο παρακάτω βίντεο από τους Aykanna, μπορείτε να δείτε την πρακτική και οπτικά.                         
Και στο παρακάτω βίντεο υπάρχει μόνο το μάντρα μελοποιημένο. Μπορείτε να το βάζετε ως συνοδεία ενώ κάνετε την πρακτική. Είναι πολύ βοηθητικό.

Καθαρισμός της αύραςΠίνετε πολύ νερό. Αποτοξινώνει τον οργανισμό.


Όταν κάνετε ντους, κάντε το με επίγνωση, λέγοντας: «αυτό το νερό με καθαρίζει από κάθε τι αρνητικό» ή όποια άλλη φράση σας ταιριάζει που να εκφράζει αυτή την πρόθεση. Αφήστε το νερό να τρέχει πάνω από το κεφάλι σας νιώθοντας ότι παρασύρει κάθε αρνητική ενέργεια μακριά από το σώμα σας και το ενεργειακό σας πεδίο.
Το νερό έχει μεγάλη δύναμη θεραπείας και μετασχηματισμού, γεγονός που έχει αποδειχθεί με πολλά πειράματα (βλ. Masaru Emoto, μνήμη νερού κτλ).Κάνετε μασάζ με θαλασσινό (χοντρό) αλάτι. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα με ελαιόλαδο (αναλογία: 1 κούπα χοντρό αλάτι – μισή κούπα λάδι). Κάνετε μασάζ στα σημεία των τσάκρας. Αρχίζετε από κάτω προς τα πάνω. Τρίβετε με το μείγμα σε κάθε τσάκρα, κάνοντας την κίνηση με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Αφού τελειώσετε ξεπλένεστε με νερό.  
Πολύ ευεργετικό είναι επίσης το μπάνιο μέσα σε νερό που έχει θαλασσινό αλάτι (μένετε μέσα στη μπανιέρα).
Το αλάτι είναι ένα από τα αγνότερα στοιχεία της γης. Όταν έρχεται σε επαφή με αρνητικές δονήσεις τις εξουδετερώνει. Όποτε το χρησιμοποιούμε στο σώμα μας με επίγνωση, καθαρίζει το ενεργειακό μας πεδίο.


Κάνετε μπάνιο στη θάλασσα. Είναι ευεργετικό.


Εκθέστε το σώμα σας στον ήλιο όσο μπορείτε συχνότερα, όχι όμως για πάρα πολύ ώρα, καθώς αυτό βλάπτει το δέρμα μας. Εκτεθείτε με επίγνωση. Νιώστε την θερμότητα του ήλιου να γεμίζει το σώμα σας με καθαρή ενέργεια, να σας καθαρίζει και να σας ενεργοποιεί. Μπορείτε επίσης ενώ κάθεστε, να κλείσετε τα μάτια και να οραματιστείτε πως το φως του ήλιου εισχωρεί μέσα σας από την κορυφή του κεφαλιού, πλημμυρίζει το κεφάλι σας και κατεβαίνει προς τα κάτω, γεμίζοντας όλο το σώμα σας με υγεία και δύναμη. Σε κάθε τσάκρα μπορείτε να σταματάτε για λίγο και έπειτα να συνεχίζετε προς τα κάτω.
Ο ήλιος είναι επίσης πηγή για την βιταμίνη D, της οποίας η έλλειψη επηρεάζει αρνητικά την ψυχική μας διάθεση.


Ο διαλογισμός είναι ευεργετικός.


Να έχετε όσο λιγότερη επαφή μπορείτε με ηλεκτρονικές συσκευές.
Η ακτινοβολία και οι συχνότητες που εκπέμπονται από τις ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζουν τους φυσικούς ρυθμούς του σώματός μας. Όταν είμαστε για πολύ ώρα και σε κοντινή επαφή με αυτές τις τεχνητές συχνότητες, υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί στατικότητα μέσα στο πεδίο της αύρας μας και να προκληθούν διαταραχές.
Πολύ προσοχή οφείλουμε να δίνουμε στο χώρο που κοιμόμαστε. Ειδικά τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να μην φορτίζονται μέσα στο χώρο που κοιμόμαστε και να μην είναι κοντά στο κεφάλι σας όταν κοιμόμαστε.


Φυσικά όχι κάπνισμα, αλκοόλ και ναρκωτικά.
(βλ. προηγούμενη ανάρτηση)


Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι καθαρισμού της αύρας (ηχοκάθαρση με γκογκ, θιβετανικά μπωλ, κρύσταλλοι, ρέικι κτλ). Μπορεί κανείς να κάνει την προσωπική του έρευνα. Εδώ παρουσίασα κάποιες πολύ απλές, ανέξοδες πρακτικές που μπορεί κανείς να εφαρμόσει μόνος/η του/της.


Στο παρακάτω βίντεο υπάρχει μια πολύ απλή πρακτική οραματισμού για τον καθαρισμό της αύρας.


Κόψιμο ενεργειακών σχοινιών


Όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη ανάρτηση,  κάθε φορά που κάνουμε σεξ, δημιουργούμε έναν ενεργειακό δεσμό/χορδή (energy cord) με τον άλλο άνθρωπο. Αυτές οι χορδές μας δένουν σαν σχοινιά με τον άλλο άνθρωπο και παραμένουν ακόμα και μετά την απομάκρυνσή μας, ακόμα και όταν χωρίσουμε. Αυτά τα σχοινιά, που μοιάζουν περισσότερο με σωλήνες, εκτείνονται από τσάκρα σε τσάκρα και δημιουργούν διάφορες δυσλειτουργίες, διότι ο ένας άνθρωπος έχει πρόσβαση στο ενεργειακό πεδίο του άλλου ανθρώπου και πολλές φορές – ασυνείδητα – ο ένας αντλεί ενέργεια από τον άλλο, αφήνοντάς τον κουρασμένο και αποστραγγισμένο. Συχνά παρατηρείται επίσης, ότι λόγω αυτών των ενεργειακών σχοινιών, είναι δύσκολο να προχωρήσουμε σε μια νέα σχέση και παραμένουμε προσκολλημένοι/ες σε μια σχέση του παρελθόντος. 

Παρακάτω υπάρχει μια πρακτική για το κόψιμο των ενεργειακών σχοινιών. Να σημειώσουμε εδώ τα εξής:

Η πρακτική αυτή δεν προκαλεί καμιά βλάβη στο πρόσωπο με το οποίο έχουμε δεθεί. Μας αποδεσμεύει όμως ενεργειακά από αυτόν/ην.

Είναι σημαντικό όταν δηλώνουμε την πρόθεσή μας να λέμε «όλα τα ενεργειακά σχοινιά που είναι αρνητικά, γιατί υπάρχουν και ενεργειακά σχοινιά θετικά και ωφέλιμα, όπως για παράδειγμα μπορεί να είναι ένας ενεργειακός δεσμός ενός γονιού με το παιδί του, ενός δασκάλου με το μαθητή του (αυτοί οι δεσμοί δεν δημιουργούνται μέσω του σεξ, αλλά με άλλους τρόπους).

Συνιστάται κάθε φορά που κάνουμε την πρακτική να την κάνουμε για ένα πρόσωπο. Να μην κάνουμε δηλαδή πολλαπλά «κοψίματα».

Συνιστάται επίσης να πλένουμε τα χέρια μας πριν και μετά την διαδικασία.

Στην αρχή της πρακτικής μπορούμε να επικαλεστούμε τη δύναμη του Θεού, την παρουσία είτε των αγγέλων, είτε κάποιου Διδασκάλου με τον οποίο έχουμε σύνδεση.  Πολλοί άνθρωποι σε αυτή την πρακτική ζητάνε τη βοήθεια του Αρχάγγελου Μιχαήλ.


Η εκδοχή με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ είναι η εξής:


Αρχικά ηρεμούμε το σώμα και το νου μας. Κάνουμε ένα διαλογισμό της αρεσκείας μας.
Έπειτα, ανεβαίνουμε συνειδησιακά πάνω από την κορυφή του κεφαλιού μας και συνδεόμαστε με το Δημιουργό. Μένουμε εκεί όσο επιθυμούμε, στη σιωπή.
Ζητάμε τη βοήθεια και την παρουσία του Δημιουργού και λέμε: «Θέε μου, ζητώ,  όλα τα ενεργειακά σχοινιά που είναι αρνητικά και αποστραγγίζουν την ενέργειά μου και με δένουν με τον/την………… να κοπούν από την ύπαρξή μου και να οδηγηθούν στο φως σου.»
Όταν νιώσουμε έτοιμοι, οραματιζόμαστε ένα λευκό φως προστασίας γύρω από εμάς.
Έπειτα οραματιζόμαστε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ με το σπαθί του δίπλα μας.
Στη συνέχεια οραματιζόμαστε το πρόσωπο με το οποίο θέλουμε να κόψουμε τα σχοινιά. Τον/την  βλέπουμε να στέκεται μπροστά μας.
Τώρα «βλέπουμε» τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να κουνάει σε κύκλο γύρω από εμάς το σπαθί του.
«Βλέπουμε» τον Αρχάγγελο με το σπαθί του να αρχίζει κόβει όλα τα σχοινιά που μας δένουν με το άλλο πρόσωπο, στα σημεία των τσάκρας, αρχίζοντας από πάνω προς τα κάτω.
«Βλέπουμε» τα σχοινιά κομμένα, να ανεβαίνουν έξω από το ενεργειακό μας πεδίο μέσα σε μια στήλη φωτός και να χάνονται στη διάσταση του Δημιουργού.
Μένουμε για λίγο στη σιωπή.
Ευχαριστούμε για τη βοήθεια και την παρουσία όσους επικαλεστήκαμε.
Επανερχόμαστε σιγά σιγά.
Μπορούμε να εφαρμόσουμε επίσης την παρακάτω εκδοχή, όπου κάνουμε το κόψιμο μόνοι/ες μας: :


Ηρεμούμε το σώμα και το νου μας. Κάνουμε ένα διαλογισμό της αρεσκείας μας.
Ανεβαίνουμε συνειδησιακά πάνω από την κορυφή του κεφαλιού μας και συνδεόμαστε με το Δημιουργό. Μένουμε εκεί όσο επιθυμούμε, στη σιωπή.
Ζητάμε τη βοήθεια και την παρουσία είτε του Δημιουργού και λέμε: «Θέε μου, ζητώ, όλα τα ενεργειακά σχοινιά που είναι αρνητικά και αποστραγγίζουν την ενέργειά μου και με δένουν με τον/την…….… να κοπούν από την ύπαρξή μου και να οδηγηθούν στο φως σου.»
Όταν νιώσουμε έτοιμοι οραματιζόμαστε ένα λευκό φως προστασίας γύρω από εμάς.
Στη συνέχεια οραματιζόμαστε το πρόσωπο με το οποίο θέλουμε να κόψουμε τα σχοινιά. Τον/την βλέπουμε να στέκεται μπροστά μας.
«Βλέπουμε» τον εαυτό μας να κρατά ένα σπαθί και να το κουνάει σε κύκλο γύρω από εμάς.
«Βλέπουμε» το σπαθί να αρχίζει να κόβει κάθε σχοινί σε κάθε τσάκρα αρχίζοντας από πάνω προς τα κάτω και λέμε «Κόβω και απελευθερώνω τώρα όλα τα ενεργειακά σχοινιά από τον/την……….»
Καθώς κόβονται λέμε «Σε ελευθερώνω και σε αφήνω να φύγεις.»
Όταν κοπούν όλα, τα οραματιζόμαστε να ανεβαίνουν έξω από το ενεργειακό μας πεδίο μέσα σε μια στήλη φωτός και να χάνονται στη διάσταση του Δημιουργού.
Μένουμε για λίγο στη σιωπή.
Ευχαριστούμε για τη βοήθεια και την παρουσία όσους επικαλεστήκαμε.
Επανερχόμαστε σιγά σιγά.Τέλος, μπορούμε να κάνουμε την τεχνική γενικά για κάθε αρνητικό ενεργειακό δέσιμο και όχι για συγκεκριμένο άτομο

Σε αυτή την περίπτωση αλλάζουμε τα λόγια ως εξής:
«Θέε μου, ζητώ, όλα τα ενεργειακά σχοινιά που είναι αρνητικά και αποστραγγίζουν την ενέργειά μου να κοπούν από την ύπαρξή μου και να οδηγηθούν στο φως σου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου